Коя си мислите, че е туристическа забележителност №1 у нас?

2178245_origСайтът mentalfloss публикува изключително любопитна карта на света, на която са отбелязани най-популярните туристически забележителности във всяка държава на база на данните на Thomson Vacations и TripAdvisor. Определено картата може да е полезна и на двата основни типа туристи – тези, които искат да посетят най-известните места по света, така и на тези, които бягат като дявол от тямян от тълпите с раници и фотоапаратчета.

На картата туристическите атракции са разделени на четири групи – исторически (като Великата китайска стена), природни (Ниагарския водопад в Канада), религиозни („Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв“, Санкт Петербург, Русия и отколишни туристически забележителности („Сентрал парк“ в Ню Йорк – най-популярната забележителност в САЩ).

За България резултатът е доста изненадващ и едва ли мнозина нашенци биха дали подобен отговор. На първо място не е нито катедралата „Свети Александър Невски“, нито амфитеатъра в Пловдив, нито крепостта Царевец във Велико Търново, нито Долината на розите. Национален шампион сред чуждестранните туристи е град Несебър, който е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

ИЗТОЧНИК: http://www.OFFNews.bg – Новини

ДАТА: 28.12.2016

http://www.offnews.bg/news/Turizam_75/Koia-si-mislite-che-e-turisticheska-zabelezhitelnost-1- u-nas-kar_643100.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s