Харчим 2,4 млрд. лв. по празниците

655-402-koledaПръскаме по 200 млн. лв. на ден по Коледа и Нова година

Поне 2,4 млрд. лв. ще похарчат българите по Коледа и Нова година. Това сочат данни, предоставени от Националната агенция по приходите. Толкова са били похарчени през последните 12 дни от 2015 г. Това прави средно по 200 млн. лв. на ден. Очаква се тази година сумата да набъбне още.

Обороти

Най-много са били пръснати за храна -малко над 1 млрд. лв. Около 430 млн. лв. са дадени за зареждане на автомобилите с гориво. 278 млн. лв. са похарчени за алкохол и цигари около Коледа и Нова година. В ресторантите, пицариите, баровете и сладкарниците българите са пръснали 50 млн. лв. Гадателките и ясновидките пък отчитат около 19 000 лв. оборот по празниците. Сумата е събрана от 46 врачки, които са вързали касовия си апарат с данъчните. Те са заработили средно по 35 лв. на ден около миналата Коледа и Нова година.

На път

Както „Телеграф“ пръв писа, около 172 млн. лв. ще похарчат българите за пътувания по празниците. Данните са на Института за анализи и оценки в туризма. Общо около половин милион нашенци ще посрещнат празниците извън дома. Те обаче ще са с около 100 000 души по-малко спрямо миналата Коледа и Нова година. Причината е, че сега и двата празника съвпадат с уикендите. Така празничните дни и съответно пътуванията са по-малко.

Източник: в. Телеграф, стр. 14

Дата: 14 декември 2016 г.

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s