В курорта ще чакат руски туристи от Урал

velingrad1ВЕЛИНГРАД. Курортът може да е интересен за туристите от Уралския район на Русия. Това стана ясно на среща на председателя на Уралския съюз по туризъм Михаил Малвец с кмета на СПА курорта Костадин Коев.По думите на руския гост, хората в Уралска област живеят в тежки метеорологични условия и почивката, Включваща балнеология и СПА, за тях е начин за възстановяване и лечение.

Досега обаче уралските туристи са почивали предимно в Карлови вари. Съществуват държавни програми, касаещи балнеолечението в Урал, и при добри условия от страна на Велинград и местния туристически бизнес, част от туристите могат да се насочат и към Велинград. Разговорите между представители и консултанти към Националния съвет по туризъм в България и Уралския туристически съюз текат повече от половин година и срещата във Велинград, както и предстоящите разговори с областния управител на Пловдив и ръководството на летище Пловдив, са част от усилията да се договорят най-изгодните условия и за двете страни. Прогнозите са, че ако такива договорки бъдат постигнати, през сезон пролет-лято уралски туристи могат да почиват във Велинград.

В срещата, проведена в курорта, участие взеха още областната управителка Гинче Караминова, консултантът към Националния съвет по туризъм в България Владимир Ников, представители на руски туроператорски фирми, представители на местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите и други. През целия месец ноември по повод на рождения ден на парка в посетителските информационно-образователни центрове на парковата дирекция в градовете Сандански и Банско са планувани занимания с малки и по-големи ученици от региона, информираха от ръководството на парка. Сред първите посетители в Банско тези дни са били възпитаниците на една от местните детски градини.

ИЗТОЧНИК: в. Знаме, Пазарджик, стр. 2
ДАТА: 10.11.2016

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s