Габрово с висока оценка за туристическа дестинация в България

130440810198226„България: страната със три столици“. Това е заглавието на статия в престижното швейцарско издание Je Pars, в която като столици се визират София – актуалната административна столица, Велико Търново като средновековна и Габрово – столица на хумора и сатирата.

Това е една от четирите статии, които излязоха тази есен след посещението на швейцарски журналисти в България. Габрово бе част от програмата им с визити и впечатленията от посетените места намериха изцяло положителен отзвук в публикациите на журналистите.

Другите издания са: La Liberté, L’Evénement synodical и 24 heures. Авторите разказват за габровския хумор, Международния фестивал на хумора и сатирата, впечатляват се от красивите възрожденски къщи в Боженци и занаятите на Етъра, пишат и за индустриалното минало на Габрово, за което научиха в Интерактивния музей на индустрията.

Определено габровският хумор много се хареса на гостите като традиционен местен бранд. България е сред малко познатите дестинации за швейцарците, а поредицата от материали във водещи издания е добър начин да се привлече вниманието им към страната ни. Според статистите, швейцарските туристи, които идват в България, са предимно на индивидуален план, а не с организирани туристически групи, следва да се засили интереса на туроператорите и да се спечели тяхното доверие. С пожелание за добър път към България подканващо завършва една от публикациите.

Габрово бе препоръчан като дестинация и в един от най-популярните американски блогове за туризъм и пътешествия http://bucketlistpublications.org. Това лято представител на блога посети Габрово, воден от български домакин-туроператор и се запозна със забележителностите на града и региона. Авторът горещо препоръчва Габрово в публикуваната си 6-дневна програма в България, а коментарите му са непосредствени и емоционални. “Беше абсолютно спиращо дъха преживяване“, казва той след посещението си на ЕМО Етър.

Разказва и за това как, облечени в тениски със слогана на габровския карнавал, са се слели с местните хора и са се разходили по улиците на града, след което са присъствали на рок концерт на площада и много са се забавлявали. В програмата Габрово е представен като един от най-добрите фестивални и събитийни градове в България, като място, което се свързва с хумор, индустрия, традиции и занаяти и където има отлични места, където човек може да се настани, а храната е много вкусна.

ИЗТОЧНИК: megavselena.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s