Световният ден на туризма се отбелязва на 27 септември

1По традиция на 27 септември Световната туристическа организация отбелязва Световния ден на туризма, като тази година мотото е „Туризъм за всички”.

Целта на инициативата тази година е да се създаде среда, която да се грижи за нуждите на всички нас, независимо дали пътуваме или сме у дома. Поне веднъж в живота ни, било то рано или късно, всеобщата достъпност в туризма помага на всички – на хора в неравностойно положение, на семейства с малки деца или на застаряващата част от населението.

Ето защо ние искаме да призовем всички граждани да се запознаят с красотата и разнообразието на нашия свят. Помогнете ни да разпространим значението и ползите, които ни дава всеобщата достъпност, на тазгодишния Световен ден на туризма!

#tourism4all #WTD2016

Световният ден на туризма се отбелязва на 27 септември с цел да информира общността за социалното, културното, политическото и икономическото значение на туризма. Денят е в официалния календар на ООН и като такъв се стреми да подчертае потенциала на туризма да допринесе за постигане на Целите на устойчивото развитие, обхващащи едни от най-важните предизвикателства, с които светът се сблъсква тези дни.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s