България отвисоко представя най-красивите места в страната, заснети с дрон

Bylgariya

Преди броени дни екипът на Бук Бутик представи пред медиите и обществеността най-новия си проект – видео поредицата и сайта България Отвисоко. Проектът включва 16 кратки видео клипа, представящи емблематични български природни и културни забележителности, заснети с дрон. Клиповете са с продължителност между 3 и 5 минути и могат да се видят безплатно на сайта www.BulgariaOtvisoko.com, както и в каналите в YouTube и Vimeo. Всеки клип ще бъде качен и на фен страницата във Facebook.

Идеята за поредицата се появи, след като няколко пробни видео клипа, заснети с дрон от Атанас Паскалев и екипа му, получиха голяма популярност в социалните мрежи. Проектът е реализиран с помощта на няколко компании, които предоставиха средства и ресурси, необходими за заснемането и монтирането на видеата.
„Главната идея зад проекта е да представим нова гледна точка, нов ракурс, да покажем красотата на страната ни и да се дистанцираме от малките детайли, които ни заобикалят“, споделя Атанас Паскалев – основният виновник за появата на поредицата. „Както се вижда от висините, България е много красива и ние трябва да се гордеем с нея“, продължава той и допълва: „За да обичаш страната си, трябва да я опознаеш по всички възможни начини.“

Към всяко видео има и субтитри на български език, които дават кратка информация за показания обект. Сред забележителностите, заснети отвисоко, са крепостта Баба Вида, Асеновата крепост, нос Калиакра, Белоградчишките скали, плажът Болата, крепостта Овеч, Плиска и Голямата базилика, Преслав, Земенският манастир и др.
„Нашата амбиция е поредицата да се хареса на хората и да намерим още спонсори, които да ни позволят да допълваме колекцията с още видеа“, споделя Паскалев. Според него проектът дава добавена стойност и

на туристическата индустрия, особено на общините и институциите, реализиращи културно-исторически туризъм, тъй като популяризира културни и природни обекти, които са достъпни за туристически посещения. Екипът се надява проектът да даде нов тласък на вътрешния туризъм и да стимулира пътуванията на българите из страната. Друга амбиция, която са си поставили Паскалев и неговите съмишленици, е да адаптират видеата и за чуждестранна публика и да популяризират България и в чужбина.

Източник: TouristMedia

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s