В ОЧИТЕ НА БЪЛГАРИНА СЕ КРИЕ ЦЯЛА ВСЕЛЕНА

haystack-1343934_1920

Далеч съм от мисълта, че съм видяла всичко. Просто това, което вече знам, ми стига.  За 14 години пътешествия и срещи с какви ли не народи, станах свидетел и лично преживях много вълнения. Научих любопитни неща за другите култури – как се отнасят към живота, към кариерата, към връзките си. В какво вярват и от какво се нуждаят.

Като тегля чертата се оказва, че рецептата за най-добрия мъж много отдавна е измислена и приложена на практика. В личното ми класиране само германците се доближават до идеала, който намерих за себе си. Ще ме извинява арийската раса, но има една порода мъже, които ги превъзхождат по прекалено много параграфи.

Искам да се омъжа за българин. Той е най-доброто, което светът може да предложи за мен. Не защото другите са по-лош материал, а защото само българският мъж събира в себе си всичко онова, което ме кара да се усмихвам. И ако трябва да сведа мъжете до един от нация, за да ги сравня…

kissing-couple-1148914_960_720

Българският мъж знае как да се отнася към жената – в това отношение е много по-добър от украинеца. Той усеща по-добре от арабина кога тя се нуждае от внимание и комплимент и кога – от свобода. Уважава личното й пространство по-добре от нигериеца, непалеца и индиеца. Знае кога да плати сметката, кога да отвори вратата – има обноски и не щади средства за своята дама. Знае как да я поглези и къде да я заведе, за да се чувства специална.

Българският мъж се стреми да надгражда себе си. Той знае езици повече от западноевропейските мъже и притежава един куп технически умения, които никак не са излишни. Не спира да се учи и да търси. Обича да пътува – и е събрал в себе си всички хубави неща, които е видял по света. Владее до съвършенство баланса между здрава работа и цяла серия интересни хобита; между дзен-религията на ракията и размазващото парти. Той е нестихващ извор на енергия и предложения, отключва фантазията и кара жената да разцъфти в естествената си среда.

Българският мъж е красив. Има правилни черти, искрящи дълбоки очи, магнетична усмивка. Той не оставя глад за още като азиатеца, нито идва в повече като египтянина, а пасва на тялото на българската жена като пъзел. Кръвта му е гореща. Той е здрав и силен, по-поддържан е от италианеца и испанеца и е наясно с предимствата си. Събира тен, спортува и внимава какво яде – в това отношение превъзхожда американеца и финландеца. От германеца пък знае по-добре как да бъде спонтанен, как да води и как да следва. Интересува се от най-различни неща – спорт, политика, може да спори разпалено и емоционално – за разлика от обраните скандинавци. Може да се пени като истински балкански змей – изобщо притежава интересен и богат характер.

love-1054050_1920

Българският мъж е гениален и талантлив. Историята гъмжи от примери за българи, дали приноса си за някои от най-сериозните постижения в света. Добавяме към това спортните ни величия на световно ниво и десетките ни млади медалисти от олимпиади и състезания. Най-яркият пример за мен е мой съученик от началното училище, който още тогава печелеше места в проекти на НАСА. Преди 2 години разбрах, че е открил нова звезда. И дори да не споменаваме всичко това, българинът е способен да води разговори за квантова физика по цяла нощ и го прави да изглежда невероятно чаровно.

Българският мъж е прекрасна компания. Той има чувство за хумор, за което казахстанецът само може да си мечтае. Той усмихва жената и я кара да сияе. И освен всичко друго е на една прегръдка разстояние. Ще се навие на спонтанна разходка в три през нощта, ще заведе жената на най-красивите места, които знае…

persons-768597_1920

Като се замисля, дори някой друг да притежава всичко това, има нещо, в което българският мъж винаги ще е по-добър. Той носи свежестта на Витоша и ухае на казанлъшки полета. В косите си носи варненския вятър, а в колата си слуша Радио 1 Рок. Създава усещане за дом, в който българската жена се чувства уютно и в който винаги успява да открие нещо ново и вълнуващо.

В гимназията приятелките ми мечтаеха да се омъжат за чужденец. Някои от тях успяха и сега живеят в Америка, Германия, Финландия… На мен пък хич и не ми е хрумвало да си търся щастието другаде. Всъщност чувствам, че съм извадила голям късмет, че съм се родила точно тук.

Може и да съм говорила един път с него или просто да сме се разминали на улицата. Да сме прекарвали цели нощи в разговори без граници, или дни в пътешествия и весели спомени… Истината е, че в очите на българина се крие цяла вселена и знам, че точно в нея се чувствам като у дома си.

Източник: uspelite.com

http://uspelite.com/v-ochite-na-bylgarina-se-krie-cyala-vselena/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s