Фолклорният фестивал МАГИЯТА НА РИЛА ПЛАНИНА ще се проведе от 24 до 26 юни в Боровец

 

От 24 до 26Магията-на-Рила юни в Боровец ще оживеят отново духът и традициите на автентичния български фолклор и занаяти по време на един от най-големите фолклорни фестивали в страната – „Магията на Рила планина“.

За четвърта поредна година фестивалът се организира от Съюза на хотелиерите и собствениците в к.к. Боровец“, Община Самоков, и „Бороспорт“ АД, като тази година ще бъде част от поредицата събития и празненства, с които Боровец отбелязва 120 години от създаването си.

Гостите на курорта ще имат възможност да се потопят в магията на българската култура и традиции – автентични и сценично разработени народни танци, нестинарски танци и демонстрации на занаятчии от цялата страна.

Фестивалът ще започне на 24 юни (петък) с изложба на ръчно изработени произведения и демонстрации на майстори-занаятчии, художници и приложници. Кулминацията ще бъде етно вечер с нестинарски танци и концерт на  „Тъпани и гайди“.

В събота, 25 юни, ще се проведе конкурсът за народни танци с награден фонд четири хиляди лева, осигурен от организаторите. В него могат да се включат всички непрофесионални формации за български народни танци. Гостите ще могат да опитат самоковски мекици, приготвени по стара българска рецепта в „Юнашкия тиган“  на Ангел Ангелов. Финалът на вечерта ще бъде специалният концерт на група „Етнотикс“, които по изключително неповторим начин съчетават автентичното с модерно звучене и правят своето изпълнение още по-въздействащо и запомнящо се.

В неделя, 26 юни, ще продължи изложбата-базар. Всички прояви на фестивала ще се състоят пред хотел „Рила”, входът е свободен.

За всички посетители и гости на курорта ще работи кабинковата въжена линия „Ястребец“. Всеки ще има възможност да се разходи и докосне до магическата природа на Рила и чистия планински въздух. Наред с разходките гостите могат да се възползват от множеството летни предложения, които екипът на „Бороспорт“ е подготвил, а за любителите на адреналина ще  работи въжен град „Бороландия“.  За повече информация заповядайте в Адвенчър Център “Бороспорт”, хотел Рила.

Източник: TouristMedia

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s