На 7 юни откриват първия паметник на български владетел в Европа

 

HanНа 7 юни 2016 г. в с. Челе ди Булгерия – Италия, ще се състои официалното откриване на първата скулптура на български владетел в Европа- Хан Алцек. Хан Алцек е брат на хан Аспарух и най-малкият син на хан Кубрат. Скоро след разпадането на Велика България той се преселва с част от българите в земите на днешна Италия. Челе ди Булгерия е италианско село в областта Кампания с население около 2000 души. Смята се, че е основано от Хан Алцек и неговия народ, откъдето идва и името му.

Фондация “Въздигане”, организатор на събитието, се занимава с поставяне на витрини с малки пластики на български царе и исторически картини във всяко българско училище. Нейна е и инициативата за поставяне на паметник на Хан Алцек в “Челе ди Булгерия”- Италия.

Събитието по поставяне на паметника на българския Хан е  от изключително значение за страната ни, тъй като това е международно признание за българския принос в европейската история.

Нека заедно се организираме и присъстваме на откриването на паметника. Колкото повече българи присъстваме на 7.06.2016 г. , толкова повече светът ще види, че ние сме единни и обичаме нашата страна.

Все още може да дадете своя принос в сметката на фондация “Въздигане”  и да станете съпричастни и да докажем заедно, че да си родолюбец не означава само да говориш, пишеш и коментираш, а да дадеш нещо от себе си в името на нашата родина.

Източник: TouristMedia

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s