Стартира тазгодишното издание на изложението УИКЕНД ТУРИЗЪМ в Русе

logo_bulgaria_09_8_1Дванадесетото издание на туристическото изложение „Уикенд туризъм“ – Русе и деветото издание на Фестивала на туристическите анимации стартираха вчера при голям интерес в Доходното здание и пространството пред него. Форумите се организират от Община Русе със съдействието на Министерството на туризма и общинска фондация „Русе-град на свободния дух“.

Събитията в трите дни на изложението се развиват в следните направления:
•    Туристическо изложение;
•    Фестивална програма – туристически анимации в градска среда на открито;
•    Дискусионна програма;
•    Маркетингови дейности за популяризиране на изложението и фестивала;
•    Презентиране на нов туристически продукт „Винен туризъм“ и кухня;

Общият брой на всички организации-изложители, занаятчии и демонстрации е 131, в това число и представители от Унгария и Румъния. Русенци и гостите на града могат да се запознаят с 69 щанда и 35 занаята.  Изложителите са местни администрации, хотелиери и ресторантьори, туроператори, разработващи туристически продукти, туристически агенти, регионални проекти, НПО, професионални браншови организации, образователни институции, туристически дружества, културни институти, винопроизводители, медии, издатели и други.

Фестивалната програма включва дейности във връзка с организиране на изложбени пространства и сцени на открито, презентиране на продукти на художествени занаяти и изкуства, представяне на туристически анимации, демонстрации и туристически атракции в градска среда. С цел разширяване обхвата на изложението и фестивала е организирано представяне на нов туристически продукт „Винен туризъм“ и кухня в партньорство с местни винопроизводители. Организирани са кулинарни демонстрации за презентиране на туристически продукти, свързани с традиционна кухня от региона, както и традиционна унгарска кухня.

Част от „Уикенд туризъм“ е и второто издание на парада за ретро автомобили. Той ще се проведе на 14 май от 13 часа на паркинга на НАП и за пръв път ще има участници с мотоциклети.

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s