Министър Ангелкова провери готовността за новия летен сезон на Северното Черноморие

30f85f220afa88a506d1fe004d1d3b66В Златни пясъци ще бъде ситуиран контролен екип, който ще следи денонощно нивото на шума в курорта през активния летен сезон. Той ще включва представители на МВР, РЗИ, общината и областната управа, а създаването му е по искане на  местните хотелиери, които ще осигурят и подходящо помещение. Това съобщи във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова на съвместен брифинг с областния управител Стоян Пасев. Tя беше на работна обиколка в областите Варна и Добрич, за да провери готовността за безпроблемно потичане на Лято 2016.

Във Варна бе проведена дискусия с всички контролни органи, които декларираха, че са предприети необходимите мерки за безпроблемно протичане на сезона. По време на обсъждането стана ясно, че Комисията за защита на потребителите ще открие приемни в големите курортни зони. МВР работи за създаването на съвместни патрули с полицаи от важните туристически пазари. Всички мерки са предприети и от Българската агенция за безопасност на храните и другите контролни органи.

Николина Ангелкова акцентира, че най-важно е да се гарантира качеството на туристическите услуги, и призова бранша към още по-прецизна работа, за да няма разочаровани гости. „Високатегорийните хотели по морето вече са пълни и се надяваме на успешен летен сезон“, каза още министър Ангелкова и изрази надежда, че със съвместни усилия ще може да бъде удължен сезонът заради заявения интерес от редица важни за страната туристически пазари.

За Великден в България се очакват около 100 хил. румънски туристи, стана ясно от думите на министъра. Министерството на туризма работи в тясна координация с Областна администрация-Варна и общината, за да бъдат информирани хората за ремонта на Аспаруховия мост и обходните пътища. Местната власт и Областната администрация са разработили информационни брошури с карти, които ще се раздават на румънските граждани. „Уведомили сме вече и румънските туроператори за ситуацията, като ще продължим да я следим през почивните дни“, каза министър Ангелкова.

В отговор на журналистически въпрос министър Ангелкова съобщи, че вече са стартирали първите процедури за отдаване на морски плажове под наем, за които няма стопани. Областните управители вече разполагат с месец повече време, за да организират водноспасителните дейности и медицинското обслужване за тези ивици, които ще останат без концесионер или наемател. „Процедурите вървят по график, като са взети всички мерки нито един посещаван плаж да не остане неохраняем“, подчерта министър Ангелкова.

В срещата участие взеха кметът на Варна Иван Портних, кметове от региона, представители на контролните органи, туристическия бранш, концесионери и други.

 

 

Източник: touristmedia

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s