В Сливен се проведе традиционния ретро парад

1IMG_7492На 16.04.2016г. се проведе традиционния парад за ретро автомобили в гр. Сливен, на който туроператор „ВИП – Сливен“ ООД с брандовете: http://www.VisitSliven.com и http://www.VisitBulgariaOn.com беше спонсор. Организатор на парада е Ретро Клуб „Туида 2012“ Сливен. В него взеха участие над 100 автомобила и над 40 мотоциклета. На събитието присъстваха стотици жители и гости на града под Сините камъни. Те имаха възможността да се снимат пред уникалните коли, които работят и са на ход.

 

 

 

1IMG_7512Най-старият оригинален автомобил в страната „Де Дион-Бутон“ спечели голямата награда на кмета на Сливен. Тази година ретро колата навършва 110 години. Автомобилът е с един цилиндър, 8 конски сили и е 943 куб. см. Фаровете са с карбитна станция и газови габарити и се движи с максимална скорост 25-30 км/час. Победителите в категориите, произведени до 1945 година, 1965, 1985 и реплики, получиха статуетка на ретро кола, медали и плакети.

 

 

 

 

Opel GT Щаер 50 беби също предизвика интерес. Той е с предвоенно производство във военните заводи в Австрия. От този модел са произведени 13 743 броя, а в България има четири такива автомобила. Максималната скорост на движение е 90 км/час.

Ретро-парадът бе придружен с богата празнична програма, участваха деца от Ансамбъл „Тракийче“, мажоретен състав и Етрополския духов оркестър.

1IMG_7533Екипът на туроператор „ВИП – Сливен“ ООД също бе част от събитието и за пореден път доказа своя безупречен професионализъм.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s