Музей ЗЕМЯТА И ХОРАТА представя фотоизложбата РЕКИТЕ В БЪЛГАРИЯ

2110965423От 16 март 2015 г. фотоизложбата „Реките в България“ може да се разгледа  в Национален музей „Земята и хората“, София. Експозицията за първи път представя избраните 50  фотографии от цялата страна, заявили участие в едноименния национален фотоконкурс. Номинациите бяха определени от онлайн публиката и независимо жури в състав: инж. Иван Иванов – председател на журито, председател на Българска асоциация по водите (БАВ); Г-жа Йова Апостолова – началник отдел „Връзки с обществеността и Протокол“, Министерство на Околната среда и Водите (МОСВ); Владимир Стратиев,eксперт във водния сектор, фотограф; Георги Величков, фотограф, един от създателите на http://www.photo-forum.net;  Евгени Динев, фотограф (www.evgenidinev.com).
Само 5 от включените във фотоизложбата снимки ще получат отличия. А кои ще са те, ще стане известно на 22 март – световен ден на водата, на тържествена церемония в Музея. Организатори на проявата са Българска асоциация по водите (БАВ), най-голямата неправителствена организация във водния сектор, и сдружение „Аз обичам водата“. Наградният фонд на конкурса се осигурява от Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), партньор на инициативата. Фотоконкурсът и изложбата са част от „Седмица на водата“ – 16-22 март, която през 2016 г. се осъществява за четвърта поредна година по проект „Международен воден мост”. Инициативата е наситена с редица тематични прояви за различни възрасти.  От 17 до 22 март  в национален музей „Земята и хората“ се организира Детски образователен център за водата с работилници и лаборатории, творчески ателиета, информационни инсталации, театрална постановка с героите на „Софийска вода“  Капчо и Капчица, акции Н2Обичам с измерване процента на хидратация на тялото със специален уред и др. Участниците в тях  по занимателен начин ще обогатят  познанията си  за водата като жизненоважен и безценен природен ресурс. Участието в ателиетата е напълно безплатно, като с приоритет са посетителите с предварителна електронна заявка на сайта.

На 19 и 20 март, през целия воден уикенд, в киносалона на Музея ще има ВОДНО КИНО – с кинопрожекции и открити дискусии, представящи славното миналото, печалното настояще и неясното бъдеще на българските минерални бани, организирано от граждански комитет „Термално-Нормално“ за събуждане на минералните бани на София.

На 21 март музеят „Земята и хората“ ще бъде домакин на Кръгла маса, на която експерти ще обсъдят„Ролята на водните оператори в Плановете за управление на речните басейни (ПУРБ) и Плановете за управление на риска от наводнения (ПУРН)“.Форумът ще се излъчва онлайн на сайтовете  http://www.waterbridge.info и bwa-bg.com.

На 22 март – световен ден на водата – празникът ще завърши с официална церемония по награждаването във фотоконкурс „Реките в България“.

Пълната програма на  Седмицата на водата, както и онлайн-излъчванията следете на сайта  http://www.waterbridge.info.

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s