България бе сред 8-те държави, получили покана за лекторско място на министерската среща в рамките на ITB Берлин

01-02България бе сред 8-те държави, получили покана за лекторско място на министерската среща в рамките на най-голямото Международно туристическо изложение за професионалисти и масова публика  –  ITB Берлин. Дискусията бе модерирана от генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай, а страната ни бе представена от министър Николина Ангелкова. Тема на срещата бе „Нови бизнес модели в дигиталния свят“.
„Туризмът е сред основните икономически сектори в България и е много важно да отговаряме на предизвикателствата на бъдещето, в това число и дигитализацията“, каза министър Ангелкова. По думите й държавата работи последователно в тази посока и вече са предприети редица стъпки в сектор туризъм. „Поддържаме онлайн регистри, разписахме нормативни изисквания за функциониране на единна система за електронна туристическа информация, задължихме висококатегорийните хотели да предоставят Wi-Fi на техните гости“, обясни Николина Ангелкова. Тя допълни, че е много важно да отговорим на предизвикателствата на бъдещето, особено в областта на маркетинга. По тази причина през 2016 г. министерството ще заложи предимно на онлайн реклама на страната.

Министър Ангелкова взе участие и в Шестата среща на министрите на страните „По пътя на коприната“. Там темата бяха възможностите за постигане на устойчиво развитие чрез публично-частно партньорство. „Често свързваме публично-частното партньорство с големи инфраструктурни проекти, но практиката показва, че то може да е много успешно в сферата на туризма“, подчерта българският министър. Тя представи възможностите за инвестиции, които страната ни може да предложи, както и мерките за тяхното насърчаване, които се предприемат в сектор туризъм. В срещата участваха представители на повече от 35 страни и международни организации.

България се представя на ITB Берлин с щанд от близо 500 кв. м. Заедно с  Министерството на туризма на него участват 44 фирми и общини.

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s