Mорска почивка, къмпинг и обиколни турове в България са най-търсени от посетителите на изложението F.re.e в Мюнхен

5fe599c0aba4bdf6344cf2a5e58b498b

Близо 400 човека посещаваха ежедневно информационния щанд на България на Международното туристическо изложение F.re.e в Мюнхен, което се проведе от 10 до 14 февруари. На туристическата борса, която е насочена към масовия потребител и професионалистите в сектора, страната ни се представи с щанд от 24 кв.м, на който заедно с Министерството на туризма участваха общините Варна и Дупница, к.к. „Албена“ и три туристическа фирми.


Традиционно интересът към България, и в частност към българската Ривиера и летните оферти за 2016 г., е изключително голям. Гостите на F.re.e са привлечени и от възможностите на страната ни като атрактивна целогодишна туристическа дестинация с богато културно-историческо наследство и вдъхновяваща природа. Силно впечатление прави интересът на много от посетителите към културните, историческите и природни богатства в близост до и по българското Черноморие, както и във вътрешността на страната. Голямо е и търсенето на обиколни опознавателни турове у нас, на планински туризъм, комбиниран с конна езда и колоездене, приключенски туризъм, караванинг и др. Българските туроператори своевременно реагират на пазарната ситуация и все повече от тях предлагат разнообразни културно- и природно-исторически турове.

Туристите, които желаят да посетят България, са предимно от възрастовата група 35-55 години, семейства с деца със средни доходи и хора на средна възраст.

Туристическото изложение F.re.e, което ежегодно се провежда в Мюнхен през втората половина на месец февруари, е едно от силните регионални изложения с международен характер. То привлича вниманието на публиката от провинции Бавария, Хесен, Баден-Вюртемберг, както и от района на Залцбург (Австрия). Водещи теми тази година са караванинг & мобилно свободно време, велосипеден туризъм, воден спорт, здраве & wellness. Важен е и фактът, че изложението се провежда в икономически силната провинция Бавария, където по официална статистика на организаторите на изложението 67% от посетителите са закупили или резервирали пътуване, а 92% планират да го направят.

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s