Екстремни скиори и сноубордисти превземат Витоша по земя и въздух

00fb29ec8ae20506dcf83e79d1e0c8cf

 

 

В дните около Националния празник, 3-6 март, Витоша ще бъде домакин на няколко много интересни събития. Организаторите на екстремната фрийрайд надпревара X Lines и на Витоша Сноукайт Фест се обединяват, за да проведат едно уникално събитие в любимата и „домашна“ за всички софиянци планина.

Четирите почивни дни ще се превърнат в един истински зимен празник на активния начин на живот. Една от целите на организаторите е да докажат, че на Витоша могат да се провеждат хубави събития и да се генерират положителни новини и емоции. В периода 3-6 март в планината ще се утвърдят няколко арени на зрелищни надпревари и атрактивни демонстрации.
Местността около върховете Малък и Голям Резен ще приеме състезанията по ски и сноуборд в необработен терен както за мъже и жени, така и за деца. През 2015-та година се проведе първото издание на събитието X Lines,което беше и първото въобще подобно събитие за деца в България.
Зоната на платото над Голи връх пък ще приеме дългоочакваното завръщане на Витоша Сноукайт Фест и ще даде възможността на всички посетители да се запознаят или да усъвършенстват уменията си зад крилата. Сноукайтът набира все по-голяма популярност както в България, така и в чужбина, а подобни събития дават възможност на желаещите да изпробват специализирана екипировка и да придобият нови знания.
Плацът пред хижа Алеко пък ще се сдобие с мини фрийстайл зона, където всеки желаещ ще може да покара и да тества уменията си, а някои от най-добрите родни състезатели ще направят демонстрация.
За сигурността на участниците ще се грижи екип от доказани планински спасители, ръководен от Красимир Стоянов, а в един от дните на събитието ще бъде проведена и лекция за безопасно поведение в планината, чиято цел е да помогне в превенцията по намаляването на зачестилите напоследък инциденти. Тя ще бъде със свободен достъп и ще е насочена към деца и подрастващи.
Естествено и по традиция в една от вечерите хижа Алеко ще бъде домакин на парти за всички състезатели и гости на събитието. Организаторите обещават много свежа музика и добро настроение, като засега е потвърдено участието на един от любимите софийски диджеи – HarryUP.
Поради специфичния климат на Витоша и динамичното време през месец март, тази година са подсигурени не само два резервни дни за провеждане на всички активности на открито, но и цял уикенд – 11-13 март. Следете събитието във Фейсбук, където до дни ще бъдат публикувани детайлна програма, опциите за регистрация и всякаква друга полезна информация.
X lines ще бъде първото състезание от Българските Фрийрайд Серии. Вторият кръг ще се проведе през месец април в Пирин. Събитието там се казва „Дончо кани“ и е добре познато, а надпреварата е една от най-любимите за всички състезатели. Двете състезания ще имат както индивидуално, така и общо класиране, което ще определи най-добрите „карачи“ на България за 2016-та.

Източник: http://www.touristmedia.info/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s