Предстои второто издание на форум ВИНО И КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ в Асеновград

vino i kulturen turisamНа 28 януари с тридневен форум „Вино и културен туризъм” започват празниците, посветени на Трифон Зарезан в община Асеновград.

Организатори на събитието са Община Асеновград и сдружение „Център за култура и туризъм ТРАКЕЯ”. Форум „Вино и културен туризъм” е посветен на представянето на възможностите за винен туризъм в община Асеновград.  Участниците:  „Винзавод” Асеновград, винарска изба „Дядо Пламен”, винарна „Шато Асена” ще покажат пред посетители своята традиция, съвременни постижения и продукция. На форума ще бъде представена и винарската изба на Бачковския манастир. 

На 29 януари от 18.00 часа в Налбантовата къща, по-известна като „Дом на металурга”, ще се състои презентация на тема „Възможности и переспективи за развитието на винен туризъм в Асеновград, винени маршрути, винарски изби”, представена от Васил Караджов, експерт по културен туризъм.

Заедно с традиционния конкурс за най-добро домашно вино, организиран от община Асеновград, форум „Вино и културен туризъм” представя целия спектър от производители на вино в един от най-старите винарски центрове на България. В продължение на 5 дни домашни производители, промишлен производител, изградена по европейски образец изба, семейна винарска изба и вековна манастирска изба ще покажат съхранената и развита градска традиция на поколения винари и вино с отлично качество.

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s