Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в откриването на FITUR 2016 в Мадрид

fiturМинистърът на туризма Николина Ангелкова ще участва днес (20 януари) в откриването на едно от най-големите туристически изложения в света за професионалисти и потенциални туристи FITUR 2016, което се провежда в Мадрид, Испания. В тържествената церемония ще участва и кралят на Испания Фелипе VI.

През първия ден от посещението си в Мадрид министър Ангелкова ще обсъди възможностите за сътрудничество в областта на туризма с министъра на индустрията, енергетиката и туризма на Кралство Испания Хосе Мануел Сориа Лопес и с държавния секретар по туризъм на Испания Изабел Борего Кортес.

В програмата на министър Ангелкова са предвидени и срещи с генералния секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай, с ръководството на Испанската конфедерация на пътническите агенции, както и с представители на туристическите администрации на редица страни от Европа и света, на водещи туроператори и др. На 21 януари, от 11:30 часа, министър Ангелкова ще даде и медиен брифинг на изложбения щанд на България (4C09), на който ще представи инициативите на министерството за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация.

FITUR`2016 ще се проведе от 20 до 24 януари в изложбения център „Хуан Карлос І”. Страната ни участва с информационен щанд от 79 кв.м, на който заедно с Министерството на туризма още 9 туристически представители и организации ще промотират възможностите за целогодишен туризъм у нас.

В дните за посетители (23 – 24 януари) за гостите на изложението са предвидени и дегустация на български вина и изпълнение на живо на български народни танци.

През 2015 г. изложителите на FITUR са били повече от 9 хил. от общо 165 държави и региони, а посетителите на изложението са надхвърли 97 хил. Миналогодишното издание предизвика голям медиен интерес и привлече над 7 300 журналисти от 60 различни държави.

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s