България се представи на най-голямото туристическо изложение в Австрия

izlБългария промотира възможностите си за целогодишен отдих и почивка на най-голямото австрийско туристическо изложение Ferien-Messe Wien, което се проведе в периода 14 – 17 януари във Виена. Българският информационен щанд бе с площ 32 кв.м., с изчистен и функционален дизайн и с централно разположение на първа линия в зала А, между два от основните входа за изложението. Заедно с Министерството на туризма се представиха още четири туристически фирми и община Варна. Ежедневно щандът привличаше около 20 хил. туристи, а атрактивните визии на знакови за страната забележителности като стария Пловдив и тракийските съкровища будиха интерес към културно-историческото наследство на България.

Австрия е сред генериращите за страната ни пазари, като за единадесетте месеца на 2015 г. са ни посетили над 136 хил. австрийски туристи. България си остава традиционна дестинация за морски, голф или културно-исторически туризъм. Голяма част от гостите на Ferien-Messe Wien 2016 се интересуват и от възможностите за семеен летен отдих или за къмпинг почивка, а велотуризмът е сред най-търсените от младежите.

По последни данни на водещи туроператори у нас нараства и интересът на австрийците към зимните ни туристически пакети. Този факт беше отбелязан в Пампорово и от българския министър на туризма Николина Ангелкова при старта на проверките за състоянието на пистите в зимните ни курорти. „Това, че към България се насочва внимание от австрийци за зимен туризъм, показва, че сме достатъчно конкурентоспособни“, коментира министър Ангелкова.

Освен промоционални материали за културен, еко-, религиозен, зимен и летен туризъм, както и имиджова реклама за страната, щандът ни предлагаше и дегустации на български вина. Ferien ежегодно привлича над 150 хил. посетители и събира на едно място повече от 750 изложители от над 70 държави.

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s