Международната изложба ФУДТЕХ 2016 става част от Града на виното

vinoМеждународната изложба „Фудтех 2016“ ще събере фирми от хранителната индустрия от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив като част от Града на виното. Производители и дистрибутори ще демонстрират нови колекции, разработени за ценители, каквато е актуалната световна тенденция.

Заради нарастващия интерес на потребителите към този тип изделия ще бъде разширен Градът на виното, където отново съвместно ще се представят вина, напитки и храни. По-голяма ще бъде територията, отделена за български деликатеси, което ще го превърне в място за ексклузивни вкусови преживявания.

Оригиналната визия и богатата палитра от изискани продукти привлякоха близо 30 000 посетители в Града на виното при неговия дебют като част от Международната изложба „Винария 2015“. Идеята за съвместно презентиране на храни, вина и напитки беше оценена много високо от изложителите, посетителите специалисти и потребителите, наред с уникалната атмосфера в Града на виното. Той пресъздава стила на българските възрожденски селища, предоставя зони за експозиции и дегустации, за гурме демонстрации, презентации и провеждане на майсторски класове. Така магията на виното и кулинарията разкрива своето очарование в атрактивна среда.

Даровете на природата, превърнати от модерните технологии във вкусни и здравословни продукти, са основен акцент на „Фудтех 2016“. Най-добрите ще бъдат отличени в конкурса „Изборът на потребителя“.

Новата концепция е причина за засиления интерес на изложители към „Фудтех 2016“. Официално участие вече е заявила Индия. Азиатската държава ще се представи за първи път, като ще акцентира на своята екзотична кухня и на оборудване за производство на храни.

Изтънчена кулинария ще бъдат представена в Гурме салона. Работилници за традиционни български специалитети отново ще привлекат вниманието на посетителите.

Наред с фирми от хранителната индустрия, в деловия форум ще участват компании, предлагащи технологии, машини и опаковки.

„Фудтех 2016“ отново ще бъде част от мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм. По едно и също време с нея ще се проведат още шест изложения: Международната селскостопанска изложба “Агра”, Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“, Специализираната изложба “БиоАгра”, Международната изложба за пчеларство “Апи България”, Международната изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти “Хорека Пловдив”, изложбата “Вкусовете на Италия”.

Новият формат предоставя по-добри маркетингови възможности на изложителите, тъй като създава обща платформа за представяне на селското стопанство, хранителната промишленост, винената индустрия и алтернативни форми на туризъм.

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s