Регистърът на туристическите атракции вече е с половин милион посещения

Близо половин милион уникални посещения са регистрирани на онлайн Регистъра на туристическите атракции в България месец след създаването му. Най-голям интерес потребителите проявяват към културно-историческите обекти в страната, като Министерството на туризма съвместно с общините продължава работата по неговото дообогатяване и развитие.

Статистиката показва, че в делнични дни регистърът се посещава средно от около 10 хил. потребителя, но в дните преди и след обявените почивни дни (14 – 26 септември) са регистрирани близо 250 хил. влизания или средно по 25 хил. дневно. Прави впечатление, че от стартирането на платформата се увеличават и посещенията в другите регистри, поддържани от министерството – Регистърa на регистрираните туроператори и туристически агенти; Регистърa на категоризираните туристически обекти и Списъкa на вписаните в Националния туристически регистър туристически сдружения. Ако преди в тях е имало по 150-200 влизания на ден, сега числото е скочило на 600-700 дневно.

Регистърът на туристическите атракции бе активиран на 8 септември 2015 г. Той включва над 3300 туристически обекта. Информацията за неговото съдържание е подадена изцяло от общините и може непрекъснато да се обновява и разширява. Веднага след активирането си базата данни започна да отчита по около 1000 посещения на час.

Пилотно регистърът свързва 4 общини и 100-те национални туристически обекта с Google, TripAdvisor и Wikipedia, за да могат потребителите бързо да намират допълнителна информация. Новата онлайн платформа се базира на облачна технология, която се ползва вече от няколко министерства и 230 общини.

Регистърът е достъпен както на интернет адрес: http://www.tourism.egov.bg/registers/TARegister.aspx, така и през сайта на Министерството на туризма: http://www.tourism.government.bg.

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s