Авиобаза Безмер празнува Деня на ВВС в ямболския Музей на бойната слава

bezmerС поредица от събития в Ямбол ще бъде отбелязан Празникът на авиацията и военно-въздушните сили – 16 октомври. Инициативите са организирани от Авиобаза Безмер с командир полк. Димитър Данев, със съдействието на община Ямбол. Домакин на проявите е Музеят на бойната слава в Ямбол. В една от наскоро ремонтираните зали на музея вече е подредена изнесена експозиция на авиобазата, която може да бъде разгледана до края на месец октомври. Посетителите ще имат възможност да видят пилотски костюм, вентилационен костюм ВК- 3 М, височинно-компенсационен костюм /ВКК/,парашут спасителен и макети на самолети По-2,МиГ- 23, МиГ- 25, част от горивна камера, командирски планшет и борден планшет, както и други интересни експонати, сред които и снимки на втория български космонавт Александър Александров, който започва своя летателен път именно от авиобазата край Ямбол.

Кулминацията на празника ще бъде на 15 октомври, когато Музеят на бойната слава ще отвори врати за всички, които желаят да се запознаят отблизо с професията на военнослужещите от Авиобаза Безмер. Официалното откриване на празника ще бъде в 10:00 ч., като в часовете до 15:00 ч. военослужещи от базата ще демонстрират специално авиационно оборудване и екипировка, както и стрелково въоръжение. Командирите на ескадрили ще представят основните функции и ролята на специалистите от ВВС – пилот, ръководител полети, авиационен техник, свързочник и логистик.

Една от големите атракции ще бъде полевата кухня, чиито възможности ще бъдат показани на място. Всички посетители на музея ще имат възможност да опитат от приготвяните на момента ястия.

В празничната програма са предвидени и мултимедийни презентации с кадри от историята и настоящето на ВВС и на авиобазата.

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s