Днес в Плевен се провежда информационен ден по програмата за транснационално сътрудничество ДУНАВ 2014-2020 г.

dunavДнес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова открива в Плевен информационен ден по новата програма за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020 г. Събитието се провежда от 9:30 часа в сградата на Областна администрация – Плевен.

Програма „Дунав“ 2014-2020 г. е продължение на изпълняваната в периода 2007-2013 г. програма за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа“, в рамките на която се създаде широка платформа за сътрудничество между държавите от региона. По новата програма ЕС предоставя близо 222 милиона евро за реализация на проекти в подкрепа на иновациите и предприемачеството, опазването на природното и културно наследство в Дунавския регион, за подобряване на свързаността и преминаване към нисковъглеродна икономика.

Миналата седмица беше обявена първата покана за набиране на проектни предложения по програмата. Срокът за подаване на проекти по нея е 3 ноември 2015 г.

Целта на днешния семинар е да запознае представителите на местните власти, неправителствените организации и бизнеса с основните изисквания в първата покана за набиране на проектни предложения, които да обменят опит и идеи за сътрудничество по програмата.

Териториалният обхват на Програмата включва участието на държавитe-членки на ЕС: Австрия, България, Чехия, Германия (федерални провинции Бавария и Баден-Вюртемберг), Хърватия, Унгария, Румъния, Словения и Словакия и държавите кандидат-членки: Босна и Херцеговина, Сърбия, Молдова, Черна гора и 4 области от територията на Украйна: Закарпатска, Ивано-Франковска, Одеска и Черновицка област.

За програмния период 2014-2020 г. Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ ще функционира чрез пет приоритетни оси: Иновативен и социално ангажиран Дунавски регион; Околна среда и културно ангажиран Дунавски регион; Подобрена свързаност на Дунавския регион; Добре управляван Дунавски регион и Техническа помощ.

Целевите групи и основните типове бенефициенти са национални, регионални и местни власти, както и неправителствени организации.

Допълнителна информация можете да намерите на официалния сайт на Програмата.

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s