Римският военен лагер на КАБИЛЕ отново оживява с антични възстановки

kabileВълнуващо пътуване в миналото отново ще предложат организираните от община Ямбол възстановки в Алхеологическия резерват „Тракийския и античен град „Кабиле“.

Битът и ежедневието на римски легионери ще оживеят в Римския военен лагер – Кастелум на 3 и 4 октомври 2015г. Началото на своеобразния спектакъл е от 15.00 и от 17.00 часа и в двата почивни дни.

Възстановките включват различни модули, пресъздаващи сцени от бита, култовите практики, военните умения и въоръжението в Кастелума от ІІ-ІІІ век. Гостите на събитието ще могат да пробват снаряжението на легионерите и да се снимат с него.

Връщането към атмосферата на античните времена е с помощта на групата за възстановки от Ямбол, както и с актьори от Драматичен театър „Невена Коканова“ и Театрална група „Палечко“.

Входът за зрители е свободен. Целта е да се популяризират възможностите, които предоставя за туристите обновеният археологически резерват „Кабиле“.

Атракцията е част от реализирания проект на община Ямбол за възстановяване на двете туристически емблеми – Безистена и НАР „Кабиле“, които вече се радват на огромен интерес.

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s