Слънчев бряг ще бъде образователен център за обучения на кадри в туризма

sunny beachВ края на летен сезон 2015 „Слънчев бряг” АД отчита 754 хиляди лева, изразходвани за обезпечаването на туристически сезон, поддръжка и облагородяване на курорта.

Средствата са спомогнали за поддръжка на инфраструктура на курорта, рехабилитация на тротоари и улици, поддържане и почистване на съществуващите озеленени площи и прилежащи алеи, модернизиране на системата за видеонаблюдение и др.

В резултат от комплексните мерки за сигурност и засилването на контрола и правилата в курорта през сезон 2015 не е регистриран нито един сериозен инцидент на територията на курорта. След въвеждането на регулационен режим от „Слънчев бряг“ АД алкохолните турове са намалени наполовина спрямо 2013 година.

Стартирани са и действия по стратегия за удължаването на туристическия сезон чрез превръщането на Слънчев бряг в образователен център на национално и международно ниво. Установени са контакти с големи компании и образователни институции, свързани с подготовката на кадри за IT бранша у нас за организиране на специализиране на семинари, школи и други извън активните летни месеци.

Постигнато е съгласие с хотелиерския бранш за развитието на Слънчев бряг като образователен център за персонал за туристическия сектор, като се търсят възможности за партньорство със специализирани училища и колежи и провеждане на платени стажове.

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s