Туристическият комплекс Аква Калиде отваря врати в Бургас

akva kalideТуристическият комплекс Аква Калиде в Бургас отваря официално врати на 18 септември, съобщават от пресцентъра на Община Бургас. За реставрирането му Министерството на културата е осигурило 500 000 лева.

Комплексът ще бъде отворен в 13:00. От този час до края на деня разглеждането е безплатно. Туристите вече могат да посещават реставрираната баня на Сюлейман Великолепни и музейната експозиция, в която са събрани откритите при археологическите проучвания находки. В 13:30, 14:30 и 15:30 часа безплатно ще бъде прожектиран 3D филм, който показва историята на Акве Калиде. Официалното откриване на Акве Калиде е в 18:00 часа.

В туристическия комплекс Акве Калиде посетителите могат да видят реставрираната баня на султан Сюлеймен Великолепни. 3D прожекция представя една виртуална разходка от времето на траките и легендата за Свещения извор на трите нимфи, през римската епоха, кръстоносните походи – до времето на Сюлейман Великолепни.

Освен реставрираната баня на Сюлейман Великолепни, археологическата експозиция и 3D филмът, комплексът разполага с многофункционална сграда, информационен център и кафене.

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s