Студенти се запознават с римското градоустройство в Никополис ад Иструм

nikopolis ad istrumСтуденти от магистърската програма по „Опазване на културното наследство“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ са изучавали римското градоустройство в античния град Никополис ад Иструм, съобщават от Регионалния исторически музей във Велико Търново, цитирани от БТА.

Студентите са се запознали с проблемите на регионалния туризъм и с препятствията за създаването на качествен туристически продукт. Задачите, върху които младите архитекти са работили, са свързани с връзката между дейността на археолозите и местната администрация при реализацията на различни проекти.

През миналата учебна година възпитаниците на университета са изследвали северния вход на форума /площада на античния град/ и Кастелум акве /водоразпределителната кула извън крепостните стени/. През тази година те са работили върху останките от западната защитна стена. Разработените проекти за реставрация и консервация на останките ще бъдат изложени в края на годината в университета, а след това изложбата ще гостува и във Велико Търново.

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s