Онлайн регистърът на туристическите атракции отчита по 1000 посещения на час

registurНовият онлайн Регистър на туристическите атракции отчита по 1000 посещения на час, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на конференцията „Българските общини 2020“.

Министър Ангелкова призова всички общини да прегледат подадената информация и ако е нужно, своевременно да я актуализират. От министерство предвиждат да бъде даден достъп до регистъра на общините, за да качват сами информация в него.

„Несъмнено ще трябва да положим заедно и още усилия, за да могат общините да припознаят туристическите атракции като ресурс за развитие на туризма и да са още по-активни в тяхната реклама и управление, включително чрез механизмите на еврофинансирането“, подчерта Николина Ангелкова.

По думите й около 1 млрд. евро от различните програми и механизми на ЕС са насочени към туризма и ефективното им усвояване зависи от общата активност на държавата, местната власт и бизнеса.

През тази година фокус в рекламата на страната е културно-историческият туризъм. „Разработихме 8 културно-исторически дестинации, които обхващат 71 големи градове и обекти, които могат да са двигател на растежа за туризма в регионите“, каза министър Ангелкова. От изказването й стана ясно още, че до месец ще бъдат назначени и представители на министерството във всеки от 9-те туристически района.

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s