Зрелищно ендуро състезание закрива сезона във Велопарк Пампорово

velo pamporovoНа 12 и 13 септември Пампорово приема четвъртия кръг от Българските Ендуро Серии, съобщават организаторите на събитието. Състезанието Elevation999 се провежда за втора поредна година и предизвиква десетки колоездачи да изпитат своята издръжливост и умения.

Надпреварата се провежда в 6 отделни етапа по различни трасета и сборно класиране, а общата им дължина е над 22 километра. Всеки един състезател трябва да премине цялото разстояние от връх Снежанка до центъра на Смолян за възможно най-кратко време.

Трасетата които са подготвили организаторите са много разнообразни, включват технични горски пътеки, стръмни участъци, корени, камъни, градска среда и всякакви други естествени и изкуствени препятствия.

До този момент за участие в състезанието са се записали над 70 човека от цялата страна, както и няколко представители на Гърция. Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 5 отделни възрастови групи – юноши 15-17, мъже 18+, мъже 30+, мъже 40+ и жени.

Elevation999 ще бъде и официалният край на сезон лято 2015 на Велопарк Пампорово. Към този момент паркът разполага с над 30 км специализирани трасета и маршрути за планинско колоездене с различни нива на трудност, подходящи както за напреднали и професионалисти, така и за деца, семейства и начинаещи колоездачи.

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s