Цените по морето падат драстично през септември

plajaПроучване на „Труд” показва, че цените на почивка по българското Черноморие са с до 50% по-ниски през септември. С цел да компенсират слабите резултати от юни, хотелиерите по морето предлагат специални оферти за любителите на есенните почивки.

Спадът на цените започва с 15-25%, а след средата на септември почивката излиза на половин цена в сравнение с тази в пика на сезона. В 3-звездните „ол инклузив” хотели недалеч от брега на Златни пясъци в началото на септември нощувката струва 48-52 лв., а 10 дни по-късно офертите падат до 35-40 лв. В крайните части на курорта има „ол инклузив” предложения и за 29 лв, коментират от „Труд”. Цените на почивката във висококатегорийните морски хотели, включват чадър на плажа и „ол инклузив” и започват от 54 лева за периода след 6 септември.

С 20 лв. на ден по-евтино може да се почива и в Албена. След 3 септември „ол инклузив” в крайморските хотели там струва 70 лв. на човек на ден.Процедури за релакс и разкрасяване като бонус към пакетите оферират елитни хотели на Златни пясъци. Някои почивни бази предлагат по 1-2 безплатни нощувки при платени 5.

Според хотелиерите по северното Черноморие записванията за септември вървят добре, като клиентите са основно българи и румънци.

„До 5 септември намалението на цените е от порядъка на 15-20 процента, а след първия учебен ден (15 септември) ще има втора вълна намаления с още около 15 процента“, каза пред „Труд“ Елена Иванова, шеф на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. В най-популярния южен курорт нощувка в четиризвезден хотел на втора линия струва 45-50 лева, „ол инклузив“. На първа линия цената е 50-60 лева, а ако хотелът е на самия плаж – 80 лева.

Четиризвездните хотели продават на цени на тризвездни, за да привлекат клиенти, коментират в бранша и прогнозират фалити на хотели. От април до юни някои обекти са имали едва по 35 – 40 гости. Теглили са кредити, а нямат приходи и трудно ще оцелеят. Проблемът бил, че и банките трудно ще ги продадат.

През септември се разчита основно на пенсионери. В момента младите скандинавци и британци са си заминали и са останали основно румънци, македонци, унгарци и поляци на средна възраст.

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s