Алея на занаятите беше открита в Свети Влас

sveti vlasВ черноморския курорт Свети Влас официално беше открита „Алея на занаятите”, съобщават от пресцентъра на Община Несебър. Обектът бе изграден по договор за безвъзмездна финансова помощ № 386/08.08.2014г., финансиран от „Оперативна програма за развитие на сектор рибарство 2007-2013“ и „Европейски фонд за рибарство“. Стойността на новата придобивка е 240 хил. лв.

„Алеята на занаятите” се състои от 5 поставяеми занаятчийски работилници, еко кът за отдих, беседка и фонтан. Като част от проекта е обзаведена и конферентна зала за посрещане на семинари, срещи и събития, свързани със занаятите в Свети Влас и района, която се намира в многофункционалната сграда на града, непосредствено разположена до алеята.

С изграждането на „Алея на занаятите” в Свети Влас се предвижда устойчив модел за културно развитие и запазване на традиционните занаяти като най-ценно нематериално културно наследство на хората, живеещи в крайбрежните райони. Идеята е алеята да се развие като нов културен обект в морското градче. Целта на проекта е да се съживят уникалните прояви на традиционните занаяти в крайбрежния район: изработка и демонстрация на рибарски пособия, инструменти, облекла и бижута, костюми и реквизит за фестивали и сценични изкуства, декоративно изкуство и т.н.

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s