Празниците в Долината на тракийските царе привличат интереса с богата програма

trak tsareНа 28, 29 и 30 август в Казанлък ще се състои десетото издание на фестивала „Празници в Долината на тракийските царе”, съобщават от пресцентъра на общината. Официалното откриване на събитието ще се състои на 28 август на пл. „Севтополис“.

Емблематично събитие за „Празниците в Долината на тракийските царе” е международната научна конференция на учени, работещи в областта на тракологията, под наслов „Проблеми и изследвания на тракийската култура“. Научен форум на археолози, траколози, учени и експерти, работещи в областта на тракологията. Форумът по традиция се съпътства от поредица прояви като дискусии, изложби и опознавателни туристически турове.

В програмата на празниците е включен „Панаир на тракийските занаяти“, който събира майстори на различни сувенири и древни тракийски накити, керамика и кожарство. В рамките на фестивала ще се състои и екопоход „По стъпките на траките“ до Мегалита край Бузовград и възстановка на тракийски ритуал.

Като част от празниците тази година ще се проведе Първият джаз фестивал в Долината на тракийските царе. Във фестивала са включени още интересни събития като „Тракийски стан“ – демонстрация на тракийски бойни изкуства; бодиарт ,,Тракийски мотиви от Долината на розите”; ревю на тракийско облекло с дегустация на вино; анимации за деца в Долината на траките.

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s