Роженският събор ще се проведе от 17 до 19 юли

rozhenski subor7 565 участници от всички фолклорни области на България ще се изявят във Фолклорния конкурс на Националния събор на народното творчество и животновъдство „Рожен“, който ще се проведе в периода 17-19 юли на Роженските поляни в Родопите, съобщават организаторите на събитието.

Освен много фолклор в трите дни на Роженския събор ще има и мобилни изложби за скотовъдството по българските земи и етнографски сбирки от региона, изложения на породисти овце, кози, кучета, говеда и биволи, на млечни и месни храни от фермата, специализирана техника и др. В програмата са включени фермерски състезания,народни борби, шоу с кучета, кулинарни шоута, нестинари, а вечерите ще завършват с грандиозни концерти, изпълнения на нестинари и народни веселби.

В програмата на фестивала е включена Алея на занаятите, в която над 60 занаятчии от цялата страна ще покажат изработвани от тях сувенири и предмети по старинни и арт технологии и ще демонстрират своите умения

Грънчарство, ножарство, медникарство, тъкачество, кожухарство, дърворезба, иконопис, плъсти са част от занаятите, които ще могат да се видят. На място ще бъдат представени технологиите за производство на чипровски килими и на тъканите български черги. В Алеята на занаятите ще се предлагат много чанове, звънци, българска бродерия, битова, градинска и арт керамика, бижута от естествени материали, народни носии, плетива и др.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s