България – алтернатива на Тунис за френските туристи

turistiБългария представлява сериозен интерес като алтернативна туристическа дестинация за френските туристи, планирали почивка в Тунис и региона. Това стана известно по време на срещата на министъра на туризма на България България Николина Ангелкова с Рене Шикли, президент на Асоциацията на френските туроператори в Париж. Българският министър е на двудневно посещение във френската столица за откриване на туристическия панаир „България – традиции и култура“, който ще се проведе в периода 3 – 5 юли на площад „Пале Роял“.

Заради събитията от последната седица големите  френски туроператори, които работят на тунизийския пазар, търсят алтернативи за своите туристи.  България е сред държавите, които може да се възползва от ситуацията смятат от Министерството на туризма. „Страната ни може да предложи уникално съчетание на морска ваканция и съхранена древна култура, каквато може да бъде открита на много малко места по света. Това ни прави желана и търсена дестинация“, е заявила министър Ангелкова на срещата. Тя  съобщи, че се подготвя среща в България на големите туроператори, които работят на френския пазар, за да се промотира страната ни като целогодишна туристическа дестинация.  Рене Шикли подчерта, че французите имат интерес към България, като се очаква туристопотокът към страната ни да бележи трайна възходяща тенденция през следващите години.

В рамките на визитата си министър Николина Ангелкова се срещна и с главния секретар на Министерството на външното работи на Франция Кристиан Масе. По време на срещата е получено съгласие да използваме опита на Франция за издаването на туристически визи в Китай. Към момента те ползват услугите на външен изпълнител, който осигурява изнесени визови центрове, способни да издават туристически визи за китайски туристи до 24 часа. По време на разговора бе обсъдено разработването и на общ пилотен туристически продукт между България и Франция за далечни пазари като Китай и Индия. По този начин ще се отговори на търсенето от тези пазари, които възприемат Европа като една дестинация и искат да посетят повече държави при пътуването си до Стария континент. Двамата се обединиха около мнението, че това може да бъде основа за задълбочаване на сътрудничеството, като се ангажираха да работят за подписването на съвместен документ за сътрудничество.

Франция ще ни подпомогне при разработването и на стратегия за зимния ни туризъм, както и при подготовката на пътнатата карта за развитие на целия сектор. Това бе договорено по време на срещата на министър Ангелкова с Кристиан Мантеи, изпълнителен директор на държавната агенция по туризъм („A tout France“). Франция ще ни съдейства с експертна помощ и при изграждането на лифтове и ски инфраструктура. Френската държава е сред най-посещаваните дестинация за практикуване на зимни спортове, като разполага с 325 ски зони и 3 595 лифта.

Източник: Thexperts

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s