Министерството на туризма ще инициира дискусия за регламентация на детските лагери

детски лагерНеобходимо е регламентирането на условията, на които да отговарят детските лагери. За целта започваме серия от срещи с представители на Министерството на образованието и бранша, за да детайлизираме критериите, на които трябва да отговаря материалната база на този тип комплекси. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по повод посещението си в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“.

Базата може да посреща до 2 000 човека едновременно и отговаря на международните изисквания за младежки център. „Подобни инвестиции и висока грижа към децата трябва да се насърчава“, подчерта министър Ангелкова. По думите й в България има места, които традиционно посрещат детски лагери от цял свят и са специализирали в този вид услуга, като предлагат качество на световно ниво.

„За съжаление има и примери на хотели, които не са направили никакви подобрения, но са се ориентирали към този сегмент или инцидентно приемат детски лагери“, коментира тя. Според нея е нужна ясна регламентация, за да защитим името си на една от най-добрите страни в Източна Европа за такъв тип отдих.

Предстои да бъде инициирана среща с представители на МОН и другите ангажирани институции, за да бъде обсъдено разписването на тези изисквания. Министерството на туризма има готовност да включи това в промените в Закона за туризма и да изготви работен график, така че да започнат да действат от 2016 г.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s