Близо 300 млн. лева са инвестирани в пречиствателни съоръжения по морето

плажНови пречиствателни станции по морето правят по-безопасна водата за къпане. За настоящия сезон са инвестирани близо 300 млн. лева в проекти за пречиствателни съоръжения, съобщава „24 часа”.

Нови пречиствателни станции вече функционират във Варна и Поморие. В района на Несебър е завършен проектът за дълбоководното заустване на отпадните води на 2,5 км навътре в морето. Очаква се и приключването на реконструкцията на пречиствателната станция край Равда.

През есента ще започне работа и пречиствателната станция на Созопол. До момента отпадните води на Созопол, Черноморец и Равадиново се изливат директно в морето, а в района освен плажове има и множество мидени ферми. Предстои да се модернизира и разшири пречиствателната станция на Златни пясъци, а дълбоководното заустване вече е изградено, допълват от „24 часа”.

По думите на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева до момента за опазване на околната среда по българското Черноморие са финансирани общо 50 проекта в секторите води, отпадъци и биоразнообразие на стойност 713 млн. лв.

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s