Министерството на туризма представя българската култура в Париж

indexМинистърът на туризма Николина Ангелкова ще открие в Париж туристическия панаир „България – култура и традиции” на 3 юли в 10.30 часа. Събитието, организирано от Министерството на туризма, ще се проведе в центъра на Париж на площад „Пале Роял” и ще продължи до 5 юли. Фестивалът е част от програмата, съпътстваща експозицията „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България” в музея Лувър.

На официалното откриване се очаква да присъстват представители на Френската агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и за инвестициите, Търговската палата на Париж, туристически агенции от България и Франция и др. Основният фокус на инициативата е запознаване с българските региони, като заедно с възможностите за развитието на нашия туризъм ще бъдат демонстрирани и традиционни храни и вина. Фестивалът включва още туристически презентации, богата музикална програма, художествени ателиета за типично български занаяти, литературни премиери, дегустации и др.

Сред атракциите на туристическия фест ще е и готварски съд с вместимост 1 тон, копие на казана от магерницата на българския манастир „Св. Георги“ в Света гора на Атон. Медният ръчно кован казан тежи 200 кг и е с размер 2 метра в диаметър, а капакът му се повдига от специален кран. От него могат да се сервират над 3 000 порции. С помощта на този автентичен български готварски съд популярният тв водещ Ути Бъчваров ще организира едно кулинарно пътешествие за посетителите и жителите на Париж като им приготви истински български таратор – по стара, изпитана рецепта.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s