Върховна административна прокуратура разпореди проверки на плажовете по Черноморието

plajaВърховна административна прокуратура (ВАП) разпореди проверка на плажните ивици по Черноморието, съобщават от пресцентъра на ведомството. Проверката ще бъде възложена на Министъра на регионалното развитие и благоустройството, тъй като МРРБ е компетентният държавен орган, оторизиран да осъществява контрол и мониторинг.

Целта на проверката е спазването на разпоредбите на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие /ЗУЧК/.

Проверката има за цел да установи спазват ли се изискванията на закона относно размера на площите за свободно разполагане на плажни принадлежности от посетителите на морските плажове /не по-малко от 50 на сто от активната плажна площ/, както и на дължината на бреговата линия пред площите за свободно разполагане на плажни принадлежности.

Ще бъде проверено и дали се спазват техническите параметри на морските плажове в изпълнение на изискванията на ЗУЧК относно размера на площите на преместваемите обекти и съоръжения.

При констатиране на нарушения МРРБ следва да предприеме действия за реализиране на административнонаказателната отговорност на нарушителите. Обобщенията доклад на МРРБ с констатациите от проверката ще бъде готов до 20 юли.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s