Зелена класна стая ще включи младежи от Дунавския регион в природозащитни дейности на БДЗП

IMG_2366В началото на месец юни стартира нов проект на Българското дружество за защита на птиците – „Зелена класна стая“, финансиран по програма Мтел екогрант 2015. Основната цел на проекта е да повиши екологичното съзнание и култура на младите хора (ученици и студенти), чрез прякото им включване в природозащитни дейности и инициативи.

Проектът ще се осъществи в няколко защитени зони по река Дунав – Природен парк „Персина“, рибарници Хаджи Димитрово и защитена местност „Блато Кайкуша“. Основните дейности, които ще бъдат реализирани, са: практически обучения сред природата за учениците от района, както и директни природозащитни акции като почистване на каналите на блато Кайкуша, подобряване на условията на платформите за световнозастрашените къдроглави пеликани в ПП „Персина“, подобряване на местообитанието на критично застрашеното растение и Балкански субендемит Български сърпец, подобряване условията за гнездене на защитени видове птици в рибарници Хаджи Димитрово, изработване и поставяне на изкуствени къщички за червеноноги ветрушки и др.
През месец август ще бъде организирана природозащитна бригада на територията на ПП „Персина“, където участниците ще бъдат обучени и въвлечени в редица интересни дейности, опазващи природата и богатото биоразнообразие на района.

Мтелекогрант е ежегодна дарителска програма, която финансира безвъзмездно малки, но стойностни проекти в областта на екологията. Тя се провежда, за да спомогне за опазването на околната среда и запазване биоразнобразието в българската природа. За повече информация посетете: http://www.mtel.bg/priroda

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s