111 проверки е извършила КЗП по Черноморието от началото на летния сезон

nesebar4-300x225От началото на летния сезон до момента инспекторите на Комисията за защита на потребителите са извършили 111 проверки в туристически обекти по българското Черноморие, съобщава председателят на КЗП Димитър Маргаритов пред БНР.

Съставени са 10 акта за нарушения като предоставяне на туристически услуги в обект, който не отговаря на дадената му категория, несъответствие на надписите за вида, наименованието и категорията на заведението с посочените в удостоверението и липса на цени в български левове.

„В по-голямата си част проверените обекти съответстват на изискванията на закона. Същевременно, обаче, в някои случаи сме установили и нарушения, което ни дава възможност да систематизираме тази информация и да насочим по-активно усилията си именно в посока на пропуските и онова, което най-често не се спазва.” заяви Димитър Маргаритов.

Комисията за защита на потребителите започна поетапно разкриване на приемни в големите градове и курорти по Черноморието. В тях туристите ще могат да получават информационни материали, полезни експертни съвети как да защитят своите права и интереси и да подадат жалба или сигнал, по които ще се извършват допълнителни проверки към онези, които кампанията на КЗП Лято`2015 предполага да се извършват константно в рамките на целия сезон.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s