Над 130 млн. лева ще бъдат инвестирани в обновяването на Албена

albena_geokletki_1Ръководството на курортa „Албена” започва мащабно обновяване на базата, като се очаква след пет години, за 50-годишнината си, черноморският комплекс да бъде с нов облик, съобщи пред журналисти изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев, цитиран от БТА.

Общата стойност на планираните инвестиции е над 130 000 000 лева. Вече са подготвени проекти за изграждане на открит басейн с олимпийски размери, на тенис център, както и за реконструкцията на крайбрежната алея, на хотели, на културно-информационния център, базара, боулинг залата и други обекти.

Красимир Станев коментира, че се засилва интересът от западноевропейски туроператори към „Албена” и се очаква през 2016-2017 г. спадът на руските летовници да бъде напълно компенсиран с туристи от други държави.

Той добави, че този сезон започва с ръст на летовниците от Германия, повече са гостите и от Полша, а туристите от България и Румъния са на равнището от миналата година. Заради намалението на руските летовници очакваме да приключим сезона с общ спад на туристите от 15-17 до 20%, заяви изпълнителният директор на „Албена” АД.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s