Летният сезон в Слънчев бряг е официално открит

387_5e9fc290С грандиозен хепънинг на 12 юни в Слънчев бряг бе даден официално старт на туристически сезон 2015. На откриването присъстваха близо 500 официални гости, сред които бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, посланикът на Израел Н.Пр. Шаул Камиса Раз, областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин и др.

Официално старт на новия туристически сезон постави министърът на туризма.“Основното затруднение в началото на сезона идва от отлива на туристи от Русия и Украйна. Но ние ще го преодолеем. Не бива да забравяме, че туристи сме и самите ние – българите. Затова предприехме инициатива за привличане на повече българи по черноморските ни курорти“, заяви министър Ангелкова.

Слънчев бряг започва сезона с нов борд на директорите. Досегашният изпълнителен директор на дружеството Златко Димитров запазва поста си. Начело на Съвета на директорите застава Лидия Благоева – директор на кабинета на Министерството на туризма. В състава на борда влизат още съветникът в Министерството на туризма Живко Табаков, Живко Димитров – председател на комисията по общинска собственост и стопанска политика в бургаския Общински съвет и хотелиерът Неделина Ташева.

През тази година акционерното дружество предприе още една инициатива в помощ на туристическия бранш, насочена към изграждането на квалифицирани кадри. По инициатива на Златко Димитров е учредена ежегодна стипендия на ученик от Професионалната гимназия по туризъм “Иван Вазов”, решил да продължи образованието си в сферата на туризма.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s