Националният военноисторически музей отбелязва Деня на бащата

Военноисторически-музейНа 13 юни от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и разнообразни забавления в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе „Ден на бащата“, посветен на специалната връзка между детето и бащата. За първи път с много атракции в инициативата се включват и филиалите на НВИМ: Военноморският музей – Варна, и Музеят на авиацията – Крумово.

Само на този ден за четвърта поредна година гостите на НВИМ ще имат възможност да видят част от съвременната техника на Българската армия (БА), уникални превозни средства и машини, иновативни детски играчки и вълнуващи атракции, представени от традиционните ни партньори и много нови участници.

Специално за събитието Българската армия ще представи автомобил „Пясъчна котка“, високопроходима линейка, участвала в мисии, ЛАПП „Мерцедес – Бенц“ G – 270 CDI FB6, САПП HMWWV – M 1151 A1W, ЛАПП „Мерцедес – Бенц“ G – 270 CDI, ТАПП „Мерцедес – Бенц“ Зетрос 1833 S, ТАПП „Мерцедес – Бенц“ Унимог 5000 и други.

Автентичното преживяване ще бъде допълнено от свободния достъп до кабините на хеликоптер Ми-8 и многоцелеви изтребител МиГ-21 бис, както и до отделенията за управление на самоходна минохвъргачка „Тунджа“ и танк Т-34-85.

За първи път тази година ще бъде обособено пространство и за бебета, в което със специални активности ще се насърчава връзката между родителя и детето. Гигантски конструктор за млади откриватели, видеоигри, симулатор с волан, рисунки с отпечатъци, маски на приказни герои, решаване на загадки, приказки за парите и разнообразни интерактивни изненади не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите.

Виртуалните преживявания ще се превърнат в реални, защото във външната експозиция на музея децата ще влязат в ролята на истински пилоти на най-новите модели Kettcar колички, които ще управляват на специална надуваема писта и ще се включат във вълнуващо състезание с радиоуправляеми миниколички Ferrari. А с играта Троп трайк родителите ще се превърнат в пътници, а децата – в шофьори, като ще трябва да преминат през лабиринт, спазвайки пътните знаци. Любителите на колоезденето ще се забавляват с едни от най-атрактивните модели велосипеди.

Бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили и мотоциклети, както и да се насладят на увеличен, напълно реалистичен модел на многоцелевия изтребител JAS-39 Gripen, специализиран автомобил за пътна помощ Iveco, трактор, оборудван с най-интелигентните технологии за управление и челен минитоварач John Deere, както и влекач Scania R450 Euro 6, на който децата ще могат да се качат и да си направят снимка.

Търсачите на силни усещания ще бъдат предизвикани да изкачат 8-метрова стена за катерене. А ентусиастите ще могат да се присъединят към скаутския лагер на открито. Заобикалящият ни свят може да бъде преоткрит и чрез литературата, затова за отмора Лятна читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива и интригуващи истории за живота на планетата.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s