Руски журналисти посетиха Несебър

about__0__3ad074f3d70863431560f97f27c7c7a9Посолството на Република българия в Руската федерация, Националното туристическо представителство на България в Русия, Центъра на промишлеността на България в Москва, със съдействието на български туристически компании организираха рекламен тур за руски журналисти в Несебър, съобщават от пресцентъра на общината.

Главни редактори и представители на водещи печатни и електронни медии от Московска област на Руската федерация бяха посрещнати лично от кмета на община Несебър Николай Димитров. Целта на визитата бе запознаване на руските журналисти с възможностите за почивка през летния туристически сезон и инвестиции в недвижими имоти в черноморските ни курорти.

В направената презентация на града беше подчертано, че културно-историческото му наследство, както и възможностите за фестивален и конгресен туризъм са притегателна точка за чужди и български туристи. Кметът Николай Димитров информира руските журналисти, че градът е посещаван от 30-40 хиляди туристи дневно през активния туристически сезон, а празникът на града – 15 август, привлича над 100 хил. туристи. Статутът на Несебър като град Световно културно наследство го вписва в маршрутите на множеството круизни лайнери.

Част от посещението на московските журналисти беше и традиционната разходка по романтичните улички на града на ЮНЕСКО с неговите уникални църкви и възрожденски къщи.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s