Безплатни еко турове разнообразяват почивката на туристите в Св. Влас

2-500x329Безплатни пешеходни екскурзии по екопътеката в Свети Влас стартират и това лято в курортния град. Групите се водят от обучен местен екскурзовод, който информира туристите на английски език за биоразнообразието и животинския свят в района. Там се срещат редки и защитени от Закона за защита на природата растителни и животински видове. Някои от тях са застрашени от изчезване и са включени в Червената книга на България.

Близо деветнайсет километровата екомрежа, обхващаща подножието на източна Стара планина и включва три ръкава – „Величествен Балкан”, „Лазурен бряг” и „Хилядолетна история”. Безплатните турове се правят два пъти в седмицата – във вторник и петък от 8.00 часа. Началната точка е централния площад в Свети Влас, след което групите се отправят към избрания планински поход.

Първият маршрут е с дължина 8 км, вторият ръкав е дълъг 4,7 км, третият е 6 километра. От върховете на трите маршрута се открива уникална панорамна гледка.

Тази година по екопътеката са поставени десет нови указателни табели и пет нови информационни, съдържащи карти с информация за планината, планинските маршрути и биоразнообразието, което може да се наблюдава в района. Там има чешми с изворна вода, няколко беседки и заслони. Изготвени са и се раздават безплатно информационни брошури по възлови места в града и курорта „Слънчев бряг”.

Екопътеката е създадена преди осем години с цел популяризиране на пешеходния туризъм и запознаване на повече хора с природата в района. Изготвен е и 20 минутен филм, който популяризира планинския район в Свети Влас.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s