Нова екопътека разкрива богатствата на ПП Рилски манастир

mestnostta_Tixa_RilaНова екопътека за хора с увреждания и информационен пункт бяха открити в Природен парк „Рилски манастир“, съобщава standartnews.com. Пътеката е изградена в местността Кирилова поляна на 7 км от Рилски манастир. От двете й страни са изработени и монтирани места за отдих, пейки и информационни табла.

Центърът ще осигурява информационно обезпечаване в района на един от най-често посещаваните райони на парка. Изграждането на екопътека за хора с трайни увреждания, както и информационното обезпечаване и подобряване на посетителската инфраструктура в Природен парк „Рилски манастир“ са част от дейностите, включени в Плана за управление на природен парк „Рилски манастир“ по проект по оперативна програма Околна среда 2007 – 2013 г.

Природният парк „Рилски манастир” се намира на територията на община Рила и обхваща средно и високопланинските части на западния дял на Рила планина. На територията му се намират 28 езера. За туристите са изградени множество маркирани пешеходни туристически маршрути.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s