Летният сезон на южния плаж в Слънчев бряг е официално открит

a060b9119cdca529bb533407f7414fb6Летният сезон на южния плаж в курорта „Слънчев бряг” се открива официално с три двойки морски спасители, лекар и линейка, съобщава концесионерът на плажната ивица. Осигурен е реанимационен пункт с необходимата апаратура за оказване на първа помощ. На плажа има спасителни лодки и джетове. Ивицата е напълно готова да посреща плажуващи. Към момента на пясъка е извършена двукратна дезинфекция.

От 8.00 до 18.00 часа е работното време на морските и здравни специалисти, които ще се грижат за комфорта, сигурността и здравето на летовниците на пясъка. Южният плаж ще бъде охраняема зона, обезпечен с медицинско обслужване и водно спасяване до 30 септември /включително/.

От 16 юни към спасителните екипи ще се присъединят още 6 спасители. На 1 юли спасителите от 12 ще се увеличат на 18. Разкритите постове тогава ще бъдат 9. На тях ще дежурят по двама души.

На южния плаж вече са поставени чадъри и шезлонги. Цените им се запазват същите като миналата година. Услугата по цялата ивица е 8 лева – за чадър. Има кошчета за сметосъбиране, осигурени са съблекални, душове. В експлоатация са две машини за почистване на пясъка.

За хората с физически увреждания на плажа има специализирана тоалетна, плаваща количка за инвалиди, дървени подходи на пясъка, които служат за улеснение в придвижването. Хората с физически увреждания ще ползват чадърите безплатно. Те са с надпис и специално лого и за улеснение, са поставени в непосредствена близост до дървените непрекъсваеми пътеки. Плажът и тази година е носител на Международния екологичен приз „Син флаг”.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s