Безплатни туристически обиколки показват Варна на туристите през лятото

pristan10От 15 юни до края на активния летен сезон гостите на Варна отново ще имат възможност да се възползват от безплатните туристически обиколки на града, съобщава Соня Георгиева, член на Обществения съвет по туризъм, пред Радио „Фокус” – Варна.

Туровете се организират за поредна година съвместно от общината и Съюза на екскурзоводите. Разходките ще са с продължителност от около три часа и ще включват посещение на всички музеи.

Минимум два, до три пъти седмично ще се провеждат туровете в най-натоварените месеци юли и август. Скоро ще стане ясен и точният график. При предварителни заявки пък, ще има възможност екскурзоводските беседи да са на английски, немски, руски или български език, допълни Соня Георгиева.

В началото на юни 10 руски журналисти ще посетят Варна, за да рекламират впоследствие града и региона като туристическа дестинация. Местната управа ще посрещне гостите за своя сметка и ще изнесе презентация пред тях в периода 6-7 юни. Идеята за посещението на журналистите дошла след настояване на местни хотелиери и ресторантьори, градът и комплексите да бъдат допълнително представени на руския и на румънския пазар. По думите на Георгиева, въпреки опитите на администрацията да осъществи презентации пред туроператори в Букурещ и в Подмосковието, по различни причини срещите се провалили и затова било взето решение за презентиране на Северното Черноморие чрез посещение на място.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s