Традиционният фестивал ЗЕЛЕНИ ДНИ се откри на 21 май в София

431810ff5b1bdc9afc572b05b2097ca0От 21 до 24 май пред паметника на Съветската армия в София ще се проведе шестото издание на фестивала- изложение „Зелени дни“, в което участие ще вземат водещи производители на натурални и био сертифицирани продукти, туристически бизнеси, магазини за екипировка за планина и къмпинг, граждански инициативи, защитени територии, както и водещи природозащитни организации.

„Зелени дни“ се организират от Българска асоциация за алтернативен туризъм и Туристическа агенция „Одисея-ин“. Събитието е със свободен достъп. Организаторите на фестивала са подготвили разнообразна програма, изпълнена с филмови прожекции, ателиета, презентации, срещи, изложби и състезания.

В първия ден ще бъдат представени екстремните и алтернативни спортове, които могат да се практикуват в Природен парк „Витоша“, вело – експедиция „RECYCLE“ от Аляска до Аржентина и др., а най-малките посетители на фестивала ще имат възможност да се запознаят с възобновяемите енергийни източници.

Вторият ден от „Зелени дни” 2015 е посветен на биоразнообразието. В програмата му са включени интерактивен театър „История за обитателите на Балкана“, ателие-работилничка за изработване на маски на животни, карнавал на биоразнообразието, концерт на групата Babyface Clan и др.

22 май е обявен за спортен полуден в рамките на фестивала с велосъстезание, занимания по йога, фолклорно надиграване и пр. На 24 май ще бъде отбелязан Празникът на славянската писменост и култура.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s