Обновеният археологически комплекс Абритус ще има 3D кино

r-1024-768-abritus-antichno-rimsko-selishte-razgradОбщинският съвет в Разград ще гласува нови цени за обновения археологически комплекс „Арбитус“. Предложението е билет за влизане в Интерактивния музей да е 3,50 лв., за групи над 10 души – 3 лв., за деца и учащи над 6 години – 2 лв., а за деца до 6 г. входът ще е безплатен, съобщава Дарик. Ще бъде въведен и семеен билет на цена 6 лв., а пенсионерите ще влизат срещу 2 лв. Екскурзоводската беседа за група е 10 лв., толкова е и пълната анимация.

Таксите за достъп ще гарантират разглеждането на експозициите в 12 музейни зали, посещение на 3D киното и разходка между руините на древния град. Всеки, който иска да си тръгне от римския кастел със собственоръчно изсечена монета от императорската епоха, ще може да направи това в ателиетата, разположени на възстановената градска агора срещу такса от 1 лев. Обличането в римско облекло е 3 лв., а наемът за аудиогид – 5 лв.

Археологическият резерват „Абритус” край Разград е най-добре поддържаният античен комплекс у нас, смятат археолозите. Миналата година в него бяха извършени реконструкция и реставрация на стойност 6,5 млн. лв. Проектът „Абритус – мистика и реалност” бе финансиран от ОП Регионално развитие и новите атракции обогатяват туристическия продукт, който вече ще се предлага там.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s